Egyptische Buikdansschool Naima
info@naima.nl
06 44818040

Transformatie

Transformatie buikdanslessen

Het gouden kevertje dat steeds verschijnt in Naima’s logo is een scarabee. Deze Egyptische kever staat symbool voor transformatie en vernieuwing. De scarabee rolt een bolletje mest voor zich uit waarin het vrouwtje haar eitjes legt. Zo komt er nieuw leven voort uit mest…

Vanaf september 2020 begint Naima met een nieuwe vorm van buikdans: transformatie buikdans. In deze lessen begeleidt Naima je individuele proces. Ze begeleidt het thema dat jij wilt transformeren. je kunt daarbij denken aan:

 • Het voelen van je vrouwelijke kracht
 • Contact maken met je sensualiteit
 • Putten uit je creatieve bron
 • Zachtheid toelaten
 • De relatie met je eigen buik herstellen of verdiepen
 • Meer vanuit je gevoel leven
 • Je vrij voelen in je lichaam
 • Meer willen genieten van je lichaam
 • Rust en aanwezigheid ervaren in het bekkengebied
 • Plezier hebben
 • Via accepteren van, naar tevredenheid over, naar blijdschap met je lichaam.
 • Overgave en extase ervaren

Transformatie buikdanslessen kun je als privéles boeken. Wil je verder oefenen met jouw proces dan kun je deelnemen aan de groepsles transformatie buikdans.

Privéles transformatie buikdans

Naima doet een korte intake om te verkennen wat er speelt bij jou. Vervolgens gaat ze samen met jou aan de dans-slag. Dat betekent een aangepaste warming-up, een kern en een cool down. In de kern werken we aan jouw transformatie wens.

Beter in je vel

Na afloop zit je beter in je vel en voel je je een stuk beter.
Letterlijk en figuurlijk. Jouw lichaam heeft wat geleerd.

Voor aanmelden zie aanmeldformulier.

Groepsles transformatie buikdans

In deze les kun je in een veilige omgeving oefenen met jouw buikdans-transformatie-proces.
Naima zal je van tevoren vragen om je wens op te schrijven. Zo kan ze haar begeleiding aanpassen.

Voor aanmelden zie aanmeldformulier.

Beweegkwaliteit

Naima heeft meer dan 25 jaar ervaring met het lesgeven in buikdans aan westerse vrouwen. Haar kracht is beweegkwaliteit. Ze heeft haar techniek onderbouwd met diverse dans ondersteunende technieken. Waarvan de belangrijkste studie: anatomie en beweeg coördinatie.

Naima’s eigen proces

Hogere wiskunde uit een andere cultuur

Het was rond 1994 dat ik ging dansen in een Arabische nachtclub. Ik danste een fantastische Arabische danser achterna en vroeg of hij me zijn bewegingen wilde leren. “Wat doe je precies? Hoe doe je dat?” vroeg ik. Zijn enige antwoord luidde : “Je moet gewoon voelen.”

Gewoon voelen…ik denk niet dat hij besefte dat dat hogere wiskunde was voor mij. Gewoon voelen…hoe deed ik dat ? Inmiddels heb ik het antwoord gevonden en kan ik mijn bevindingen met je delen.

In het beoefenen van een dansvorm uit een andere cultuur dan die waarin ik ben opgegroeid heb ik het volgende proces doorlopen: van imiteren, naar verdiepen, naar eigen identiteit ontdekken.

‘Dans doet leven’

Ontelbare keren heb ik ervaren dat het simpele in beweging komen op Oriëntaalse muziek mij onmiddellijk laat opleven. Beweging brengt in vastgelopen stukken, zowel fysiek als gevoelsmatig. Wanneer ik niet lekker in mijn vel zit kan dansen mij eruit halen, leven brengen…

Egyptische dans doet dat veel meer dan welke andere vorm die ik heb gedanst dan ook.

Naima danst

Toekomstige evenementen

There are no upcoming events at this time.


Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief