Egyptische Buikdansschool Naima
info@naima.nl
06 44818040

Archief Themaworkshops

Heb je onderstaande workshops gemist maar wil je ze alsnog volgen? Dan kun je ze boeken voor jou en je (dans)vriendinnen.

Eigenheid: wie ben jij als het over buikdans gaat?

Buikdans is een kunstvorm die uitdrukking geeft aan aan wie jij als persoon bent: jouw eigenheid. Ben je vurig en dynamisch of eerder zacht en vloeiend? Alles kan en alles is goed want ieder mens is uniek. De workshop bestaat uit 2 delen met elk een eigen subthema: dynamiek en kleur. Dynamiek wordt behandeld aan de hand van muziekinterpretatie en ruimtegebruik. Kleur wordt behandeld middels sluier techniek. Welke kleur past bij je en hoe vertaalt zich dat in beweging? Naima’s achtergrond als kunstenares verdiept deze workshop.

Pop Up Belly Dans

Regelmatig geeft Naima workshops in de open lucht op blote voeten op een mooie lokatie in de natuur. Ze zegt hierover: “Kom dansen op de mooiste dansvloer die moeder aarde ons gegeven heeft. Met je blote voeten in het frisse gras. Op deze manier ervaar je een dubbele gronding. Door het buikdansen gaat je energie stromen en voel je je lichaam. Door je blote voeten verbind je letterlijk je energie met de energie van de aarde.”

Dansen in het licht van edelstenen, carneool

Naima volgde een opleiding in werken met edelstenen en heeft dit geïntegreerd in haar buikdans. Alle edelstenen hebben een trilling. De trilling van de oranje carneool resoneert met je onderste drie chakra’s. Precies daar waar je als buikdanseres actief bent. Dansen met de energie van carneool kan wonderen verrichten voor je buik en bekkengebied. Het geeft je kracht, blijdschap en moed. De workshop is voor iedereen die blij wordt van bewegen en van edelstenen. (buikdanservaring is niet nodig)

Workshop met live percussie: Oriëntaalse ritmes

In de workshop ‘Buikdans met live percussie 1 leer je ritmes herkennen en erop te dansen met bijbehorende passen en combinaties.

Wat wil jij zeggen met je dans? De maatsoort waarop je danst maakt het verschil. Elke maatsoort heeft een eigen gevoel en karakter. De Malfoof heeft bijvoorbeeld een stuwend karakter en Wahda kebir gebruik je voor lyrische combinaties. En wat doe je met een Masmoudi sagir, Maqsoom en Saidi? Ontdek deze en vele andere ritmes en combinaties tijdens deze workshop!

Percussie: Ton Jansen
Ton is een fantastische muzikant die getraind is om danseressen te begeleiden.

Marieke:”We hebben vaak samen opgetreden. Wanneer Ton mij niet ziet heb ik het gevoel dat het licht uitgaat. Zo sterk is de verbinding.”

Workshop met live percussie: Communiceren met het orkest.

In deze workshop leer je te werken met  breaks en oefen je in de communicatie met een muzikant.

Het “gesprek” tussen muzikant en danseres is organisch en levend; op een dieper niveau. Het is een superleuk spel. Je maakt afspraken over breaks, ritmische overgangen, en een pakkend einde.

Percussie: Ton Jansen

Workshop Zingen vanuit Buikdans

Een workshop voor iedereen, ongeacht je niveau en ervaring

Een vreugdedansje maken of zingen van plezier. Het zijn dingen die je vanzelf doet als je blij bent. In deze combi- workshop verbinden we buikdans en zang.

In deze workshop werkt Naima samen met Paulien Ongering. Paulien laat iedereen zingen alsof het de normaalste zaak van de wereld is, en dat is het natuurlijk ook.

Workshop Kleur en dans

Kleur is trilling, kleur brengt sfeer, kleur geeft energie. Niet voor niets spreekt men van klankkleur in muziek. In deze workshop gaan we met sluiers dansen en samen onderzoeken wat jouw kleur is.

Workshop Creativiteit en buikdans

Je scheppend vermogen zetelt letterlijk en figuurlijk in je buik. Wie goed in haar buik zit heeft een beter contact met de muziek. Je wordt er ook creatief van. In plaats van pasjes bedenken komen pasjes als vanzelf. In deze workshop leer je improviseren.

Workshop Buikdansen Sexy of Sensueel ?

Het beeld wat de meeste mensen hebben bij buikdans komt vaak niet overeen met de realiteit. Sexy en sensueel wordt met elkaar verward. Hoe is dat voor jou? Aanwezigheid in het lichaam geeft sensualiteit aan je dans. Durf je dit te laten zien? In deze workshop onderzoeken we samen deze thematiek.

Workshop Egyptische Stokdans en Zelfrespect

Stokdans uit Egypte kan je letterlijk leren dat grenzen aangeven een spel kan zijn. Op deze manier wordt grenzen aangeven iets leuks, een dans. Een dans die je in je dagelijks leven kunt meenemen.

Workshop Klassiek Arabische dans

Klassiek Arabische muziek interpreteer je vanuit je hart, waar de muziek binnenkomt. Je bewegingen volgen de muzikale zinnen van de melodie. De stijl is koninklijk en met waardigheid.

Workshop Baladi

Baladi uit Cairo leert je improviseren op de Masmoudi Sagir. Vanuit je buik maak je verbinding met dit heerlijke dansritme. Je leert improviseren op de klanken van de Baladi.

 

 

Naima danst

Toekomstige evenementen

There are no upcoming events at this time.


Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief